S&P500: Zone 2020

De vaste lezer zal zich de zone 2020 herinneren. Deze zin stond geschreven in de column van vrijdag. Een blik op de grafiek leert dat de S&P500 is aangekomen op het afgegeven ijkpunt. Nu weer omhoog?

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De column van vandaag start in de dag-grafiek. De komende sessies zijn van belang. Waarom? De centrale vraag luidt of de S&P500 neerwaarts is uitgeraasd. In de dag-grafiek staat een groene pijl ingetekend. Een aantal technische indicaties wijzen in de richting dat de zone van de pijl belangrijk kan worden. Allereest de neklijn over het dubbel bodem patroon. Dit is de horizontale lijn. Daarnaast de dalende lijn over de toppen van juli. Deze lijn staat onveranderd ingetekend. De combinatie van deze twee oude weerstanden kan de verdere verkoopdruk even stoppen. Tot slot de opmerking dat de Zone 2020 het eerste, oftewel 38,2%, reactieniveau betreft van de voorafgaande rally van eind september tot beging november. De vaste lezer weet dat in de achterliggende columns aan de hand van een aantal fibo-grids vrij nauwkeurig de daling naar 2020 kon worden aangegeven. Werkt het fibo-grid deze week weer?

Uit de intra-daggrafiek kan op basis van het oude neerwaartse trendkanaal worden opgemaakt dat de eerste horde net even boven 2040 ligt. Het antwoord op de vraag uit de inleiding kan dus positief worden beantwoord indien de graadmeter boven 2040 uitklimt. De verwachting luidt dat de S&P500 dit zeker gaat proberen. Echter, u kent onze stelling: Reageren, niet Anticiperen!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3