S&P500: Waarvan Akte!

Dat de zone 1812 van belang is bleek gisteren opnieuw. Zoals verwacht schoot de S&P500 na het aantikken van dit niveau terug naar 1835. Blijft dit niveau een rol spelen in het huidige koersverloop of weet de graadmeter vandaag boven 1835 te klimmen? Waarschijnlijk het laatste.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Wat een feest der herkenning. Een ware streling voor het technische oog. Opnieuw herhaalde de geschiedenis zich. Lager starten en dan gedurende de dag het verlies minimaliseren. Net zoals maandag en dinsdag en woensdag, waarbij opgemerkt dat op woensdag sprake was van een vice versa beweging. Vandaag weer zo’n beweging? Waarschijnlijk niet. De verwachting luidt dat de S&P500 vandaag in staat moet zijn om terug te klimmen boven 1835. Nogmaals, uit de weekgrafiek blijkt het belang van de zone 1812. Het ziet er naar uit dat de graadmeter deze week deze steunzone opnieuw succesvol heeft getest. Koersen boven 1835 zijn een steuntje in de rug voor de visie dat de zware steunzone wederom als springplank heeft gefungeerd. Nu dan weer naar 2135 op basis van dezelfde week-grafiek? U kent de insteek van deze column: Stap voor Stap.

In de kleinste grafiek staan twee dalende trendlijnen ingetekend boven de huidige slotstand. De eerste trendlijn vormt nu het magneetpunt. De lijn fluctueert momenteel rond 1855. Daarboven volgt uiteraard weer 1872. Dit niveau lijkt echter pas begin volgende week weer voorbij te komen. Waarvan Akte!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3