S&P500: Procesmatig

Gisteren wist de S&P500 de doorbraak boven 1950 nog wat verder gestalte te geven. Onveranderd luidt echter de visie dat een belangrijke doorbraak in stappen gaat. Anders verwoord, de oude weerstand zal zeer binnenkort nog een keer worden opgezocht.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Draaien en dralen en in de slotminuten een kleine winst. Dat was het beeld van woensdag. Voor vandaag wordt rekening gehouden met een S&P500 die moeite zal hebben om grote winsten toe te voegen. Deze uitspraak is gebaseerd op een blik op zowel de intra-dag als de dag-grafiek. In de eerste grafiek valt op dat de opleving in de slotminuten ditmaal niet ondersteund is door de RSI en in de dag-grafiek nadert de graadmeter de zone 1992. Van dit laatste niveau wordt verwacht dat zij als weerstand zal fungeren. Dat brengt het verhaal van deze column terug bij de woorden van gisteren:

De vaste lezer kent het drie stappenplan bij een doorbraak van een belangrijke zone. Anders verwoord, de aantrekkingskracht van het gebied 1950 hoeft nog niet te worden uitgegomd. Nu moet dezelfde zone dan echter als steungebied gaan fungeren. De zogenoemde VervolgStap. Een succesvolle test van de oude weerstand geeft aanleiding om in de komende dagen rekening te houden met verdere koerswinst voor de S&P500.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3