S&P500: Opluchting

Dat de slotstand van gisteren niet binnen het eerder aangehaalde trendkanaal uit de dag-grafiek zou vallen was bekend. Na een versnelling wil de markt weleens een counter-reactie inzetten. Na een daling is dat dus een stijging. Een dag van enige OpLuchting.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Een uitschieter tot aan 1930 mocht gisteren niet worden uitgesloten. De S&P500 was hard op weg naar dit niveau waarbij het daadwerkelijke dieptepunt slechts enkele punten boven het aangehaalde niveau werd gezet. In de dag-grafiek is het dieptepunt echter op een interessante plek uitgekomen. Worden de bodems van augustus en september 2015 verbonden dan is te zien dat de koers gisteren exact tot aan deze lijn reikte. De groene cirkel in de RSI duidt op de situatie dat de leidende indicator in het recente koersgeweld netjes boven haar signaallijn is blijven fluctueren. De graadmeter maakt zich op voor een dag, of misschien zelfs wel enkele dagen, van OpLuchting.  Wat zijn de ijkpunten?

Een blik op de intra-daggrafiek kan in deze helpen. Allereerst het niveau van de gemiddelde lijn. Deze ligt nu rond 1965 maar fluctueert uiteraard met het verloop van de sessie. Daarboven kan de graadmeter doorschieten richting 1980 en 2005 respectievelijk. Let wel, dat laatste niveau is van belang als gekeken wordt naar de onderkant van het trendkanaal uit de dag-grafiek. De oude steunlijn van dit kanaal fluctueert nu rond 2005. Zo ziet u, het trendkanaal blijft onveranderd een rol spelen binnen deze column. Waarvan Akte!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

  Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3