S&P500: Opgelucht

Na het doorbreken van de gemiddelde lijn uit de korte grafiek op maandag wist de S&P500 gisteren een eerste stap hoger te zetten. Vormt dezelfde lijn in de komende sessies nu het eerste vangnet? Oude weerstand als nieuwe steun!

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Vorige week stond het dalende juk centraal dat gevormd wordt door de gemiddelde lijn uit de intra-daggrafiek. Afgelopen maandag werd de verwachting uitgesproken dat deze lijn snel overwonnen zou wonnen. Zo geschiedde! De ontwikkeling van gisteren is in het vervolgtraject interessant te noemen. De ingetekende groene pijn duidt de situatie dat in de sessie van dinsdag de gemiddelde lijn als steunpunt en springplank fungeerde. In de komende dagen zal daarom wederom de gemiddelde lijn een centrale rol gaan spelen. Nu niet als dalend juk, maar meer als opjager onder de huidige koersontwikkeling.

Vandaag start de lijn rond 1925 maar verandert uiteraard met het verloop van de sessie. Nu gisteren de zone 1935 is overwonnen, mag in de komende dagen rekening worden gehouden met de volgende horizontale lijnen welke in de intra-daggrafiek staan ingetekend. De vaste lezer weet inmiddels dat de eerst volgende lijn getrokken staat rond 1960.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3