S&P500: Knallen?

Eventjes door de knieën en hup, als een NBA basketballer de lucht in. Zo verliep de sessie in de VS gisteren hetgeen mooie vooruitzichten biedt aan optimisten op de aandelenmarkten. Met de veerkracht van het moment in de benen kan er zo boven de 1950 gesprongen worden.

S&P500 Intradaggrafiek

S&P500 Intradaggrafiek

Het is een  komen en gaan van sentimenten op de beurzen, zo lijkt het als je de bewegingen van dag tot dag beziet. Wanneer we uitzoomen en de proces zoeken van op dat het een onder deel is van het ander. Zo geldt ook dat in het huidige proces van mogelijke bodemvorming in de VS aangaande de daling van gisteren en de direct daaropvolgende stijging. De daling heeft 38,2% van de voorgaande stijging geretraced. Nu geldt dat bij overschrijding van de 1950,hetgeen ditmaal wel in de bedoeling ligt, de RSI wederom OB zal worden. Dat is ook nodig om de OS notering van gisteren te niet te doen. Koersdoelen zijn 1975 en 2025 op basis van deze techniek. Daarmee komt de Amerikaanse aandelenmarkt aardig op stoom om op de hogere time frames een paar deuken in het spreekwoordelijke pakje boter te slaan. Op de daggrafiek blijkt dat er wel wat nodig is om dat te bereiken. Boven 1950 krijgen de lange termijn beleggers bijval van de korter gefocusten. Dat helpt in ieder geval.

S&P500 Daggrafiek

S&P500 Daggrafiek

Boven 1950 volgt op dit time frame een correctie naar koersen in de zone 2025-2050. Er ontstaat momentum om dit koersgat dicht te lopen en de koersen van boven 2000 weer op de borden te noteren. Het correctieve karakter hiervan blijkt uit de voortschrijdende gemiddelde die ver uit elkaar staan momenteel. De RSI heeft al een startsein gegeven voor het herstel middel de non OS tijdens de laatste daling. Dit gebrek aan verkoopfiducie dient over te gaan in fiducie om te kopen voor 2050 als barrière geslecht kan worden. De terugval van gisteren dient ter creatie van de eerste hogere bodem in dit proces van de middellange termijn opwaartse correctie.

S&P500 Weekgrafiek

S&P500 Weekgrafiek

De trend heeft nooit echt ter discussie gestaan in de S&P500. De correctie die we nu al bijna anderhalf jaar beleven is behoorlijk maar heeft wederom zijn steun gevonden . Nu is de verwachting dat een hervatting van de opwaartse trend volgt en dat de correctie middels haltes die op de lagere time frames zijn aangegeven zal vorderen. Boven 2050 is de correctie over en is de opwaartse trend hervat.