S&P500: Kanaaltje

Al enkele weken vormt het licht dalende trendkanaal uit de dag-grafiek de rode draad door deze column. In de laatste column van 2015 werd de verwachting uitgesproken dat de graadmeter kon klimmen naar de bovenkant van het kanaal. Zo Geschiedde! Nu weer richting onderkant.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Onveranderd staan de licht aflopende trendlijnen in de bijgeleverde dag-grafiek ingetekend. De vaste lezer zal zich herinneren dat deze lijnen al enkele weken het speelveld bepalen waarop de S&P500 zich mag voortbewegen. In de laatste sessies van het vorige jaar is wederom gebleken dat de weerstandlijn van het kanaal vooralsnog een stapje te hoog is gegrepen. Ook bij de start van het nieuwe jaar zullen de aangehaalde lijnen hoogstwaarschijnlijk nog even een rol spelen. Een blik op de intra-daggrafiek kan antwoord geven op de vraag welke niveaus momenteel als eerste magneet- of ijkpunten kunnen worden meegegeven.

De respectievelijke lijnen staan getrokken op 2005 en 1993. In het kader van de gedachte dat een eerste slag het halve werk is, luidt de verwachting dat de graadmeter vandaag al gelijk een zeer grote stap richting deze twee lijnen kan zetten. Gelijk kan worden opgemerkt dat het overigens nog maar de vraag is of de zone 2005 veel steun gaat bieden. Let wel, ondanks dat een stevige beweging mogelijk is moet de ontwikkeling wel worden gezien als een logische vervolgstap binnen het kanaal. De verwachting luidt dat de graadmeter uiteindelijk binnen het kanaal blijft fluctueren. Het enige dat kan worden opgemerkt is dat dalingen nu eenmaal vaak sneller verlopen dan stijgingen. Waarvan Akte!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3