S&P500: Het Vervolg (deel 2)

Het antwoord op de vraag of de bodem in de huidige verzwakking reeds was gezet kon gisteren met een duidelijk nee worden beantwoord. Vandaag luidt het antwoord op dezelfde vraag opnieuw nee. Nu het derde, en dus laatste, fibo-correctieniveau in beeld komt wordt het tijd voor lagere ijkpunten.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Op basis van enkele rekenexercities kon in de column van gisteren worden aangegeven dat de aan het begin van deze week reeds afgegeven ijkpunten op 2055 en 2040 reeël waren. Het gelijk is gisteren door het daadwerkelijk koersverloop bevestigd. Een blik op de koersontwikkeling leert dat het derde correctie-niveau in beeld komt. Wat als blijkt dat de S&P500 in de komende dagen onder 2040 zakt? Een trend is immers een trend. Dit geldt ook voor countertrends.

Dat de S&P500 vandaag 2040 aantikt en daarmee invulling geeft aan de uitgesproken verwachting lijkt een realistisch scenario. De theorie stelt dat onder het derde, en dus laatste, correctieniveau veelal een volledige correctie plaatsvindt. Dit impliceert koersen rond 1990. Of het gelijk zover komt valt echter te bezien. De vaste lezer zal zich de zone 2020 herinneren. Een blik op onderstaande dag-grafiek maakt in een keer duidelijk waarom rondom dit niveau wat koopinteresse mag worden verwacht.

Al met al luidt de visie als volgt: De S&P500 zit onveranderd in correctie-modus. Een verdere daling tot aan 2020 in de komende dagen mag zeker niet worden uitgesloten. Deze visie blijft staan zolang de index zich voortbeweegt onder de ingetekende dalende weerstandlijn welke de correctieve beweging begeleidt. Zoals in de column van gisteren beschreven was het aantikken van deze lijn reden om de titel van gisteren te publiceren. De titel van vandaag staat symbool voor de verwachting dat deze lijn onveranderd als obstakel kan worden aangemerkt.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeelGrafiek

SP-WeelGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3