S&P500: Het Gevecht

Idealiter wordt de verwachte sterke opening vanmiddag bewaarheid en wordt in de 2e helft van de handel rustig terug gedaald richting 1950. Aldus de conclusie van vrijdag. Een blik op het koersverloop leert: Zo geschiedde! De start van deze week staat in het teken van afrekenen met 1950.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Afgelopen vrijdag wist de S&P500 voor de eerste keer serieus te flirten met koersen boven het niveau welke gedurende de gehele week centraal stond. Conform verwachting zakte de index gedurende de sessie terug naar het niveau. Een blik op de dag-grafiek leert het belang van de zone. Net zoals enkele weken geleden een blik op de week-grafiek het belang van de zone 1812 onderstreepte. Vandaag gaat de graadmeter voorzichtig van start. Belangrijke niveaus worden veelal niet zonder slag op stoot doorbroken. Enige verdere aarzeling en gedraai rond 1950 in de komende dagen hoort bij het proces. In de intra-daggrafiek mag de RSI echter niet meer onder de OS-lijn komen. Wat is het volgende ijkpunt indien de zone 1950 definitief wordt overwonnen?

Het koersverloop in de dag-grafiek laat zich omschrijven als een dubbel-bodem patroon zodra de graadmeter duidelijk boven 1950 noteert. Op basis van dit patroon kan een extensieberekening worden uitgevoerd. Het verschil tussen 1950 en 1812 bedraagt 138 indexpunten. Dit impliceert een vervolgpunt op 2088. Let wel, tussen het huidige niveau en de uitkomst van de berekening liggen nog wel wat obstakels. Daarover meer in de komende columns. Nu eerst het vervolg-gevecht rond 1950.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3