S&P500: Half Gelijk

Zwak starten en dan gedurende de dag herstellen om de uiteindelijke verliezen te minimaliseren. Zo luidde de visie van gisteren en zo ontwikkelde de S&P500 zich ook. Het laagste niveau lag echter wel wat lager dan ingeschat. Eindconclusie: slechts Half Gelijk.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Voor de volledigheid van de column werd gisteren de lijn rond 1835 aangehaald. Ondanks de neergelegde verwachting dat deze waarschijnlijk niet bereikt zou worden lag het daadwerkelijk laagste punt van maandag zelfs nog enkele punten onder deze lijn. Voor vandaag ligt de eerste focus opnieuw op de zone 1835-1830. Vraagstuk voor vandaag is of in deze beweging de RSI wederom tot onder de OS-lijn zakt. De verwachting luidt dat dit niet zal gebeuren en indien toch, dat het dan slechts zeer beperkt zal zijn. Vandaag kan namelijk best wel eens een herhaling van maandag worden. Oftewel, zwak starten en dan gedurende de sessie herstellen om de verliezen te minimaliseren. Of zelfs om te zetten in een beperkte winst. Zware weerstand ligt rond 1872, maar dit niveau lijkt voor vandaag nog te ver weg te liggen.

Ervaring leert inmiddels dat voor de volledigheid van deze column ook vermeld dient te worden tot waar de S&P500 verder kan verzwakken indien de hierboven aangehaalde zone 1835-1830 doorbroken wordt. De volgende lijn ligt rond 1812. Heel voorzichtig toch weer de opmerking dat niet verwacht wordt dat de index tot aan dit niveau afdaalt vandaag.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3