S&P500: Geen verandering

Gisteren is een inside-bar gevormd. Een teken dat het opwaarts momentum aan het opdrogen is. De visie luidt daarom onveranderd dat de oude weerstand rond 1950 zeer binnenkort nog een keer wordt opgezocht.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Zijwaarts kabbelde de S&P500 gisteren richting de slotgong. De uitslagen vielen geheel binnen de bandbreedte welke de index afgelopen vrijdag bewandelde. Zoals verwacht bleven grote winsten opnieuw uit. De ontwikkeling van gisteren past binnen het neergelegde scenario. De vaste lezer weet dat dit scenario een afzwakking richting 1950 behelst. Zoals in de titel van gisteren verwoord is vooralsnog slechts sprake van Uitstel, geen Afstel. We blijven daarom bij de worden van vorige week:

De vaste lezer kent het drie stappenplan bij een doorbraak van een belangrijke zone. Anders verwoord, de aantrekkingskracht van het gebied 1950 hoeft nog niet te worden uitgegomd. Nu moet dezelfde zone dan echter als steungebied gaan fungeren. De zogenoemde VervolgStap. Een succesvolle test van de oude weerstand geeft aanleiding om in de komende dagen rekening te houden met verdere koerswinst voor de S&P500.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3