S&P500: Dubbele Test

In de column van gisteren is aangegeven dat de blik voor de komende periode op hogere niveaus gericht mag worden. De S&P500 beschikt over hogere ambities. Vandaag moet echter rekening worden gehouden met een nieuwe test van de vorige week doorbroken trendlijn in de dag-grafiek.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Een oud gezegde luidt: hoe harder en vaker je op een ondergrond slaat, hoe steviger deze ondergrond wordt. Dit gezegde lijkt van toepassing op het koersverloop van de S&P500. Gisteren is aangegeven dat de graadmeter afgelopen vrijdag een klassiek geval van oude weerstand, nieuwe steun liet zien. Vandaag moet blijken of de voormalige weerstandlijn opnieuw de verkoopdruk kan opvangen. De dalende lijn uit de dag-grafiek fluctueert momenteel rond 2042.

Uit de intra-daggrafiek blijkt overigens wel het belang van de hierboven genoemde zone. In deze grafiek staat een horizontale lijn getrokken rond 2042. Weet de S&P500 de verkoopdruk niet boven of rond 2042 te stoppen dan ontstaat een dubbel top-patroon. Zo ver is het echter nog niet. Het is dus te vroeg om de gisteren aangeven aantrekkingspunten al overboord te gooien.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3