S&P500: DraaiKolk

De S&P500 liet gisteren gedurende de sessie een duidelijke draai zien. De slotstand is voor de vaste lezer van deze column herkenbaar. De zone 2020 is in eerdere columns aangeduid als een belangrijke springplank. Dat de graadmeter precies in deze zone draait is daarom interessant.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In de dag-grafiek is gisteren een reversal-bar gezet. Dit soort bars worden vaak gevormd om het einde van een beweging te duiden. Gedurende de sessie lopen beleggers van het ene kamp over naar het andere kamp met een draai in de richting van de onderliggende waarde als gevolg. Een situatie waarin beleggers lijken te willen zeggen: Genoeg is genoeg.

In de achterliggende columns lag de nadruk zeer sterk op de gedachte dat er vooralsnog geen haast was om al in te stappen. Met de koersontwikkeling van gisteren mag echter wat van deze terughoudendheid worden teruggenomen. Zoals gezegd, de neergezette koersbar duidt veelal op een draai en als zodanig wordt de ondertoon van deze column na gisteren weer wat positiever. Let wel, de verwachting luidt onveranderd dat een stijging met horten en stoten zal verlopen. Het eerste ijkpunt kan uit de bovenstaande intra-daggrafiek worden gehaald en is gebaseerd op twee oude bodems. De trendlijn staat getrokken rond 2040. Daarboven komt de dalende trendlijn over de recente toppen in beeld. Deze lijn fluctueert momenteel op 2055. Echter stap voor stap, de verwachting luidt niet dat vandaag een uitslaande brand wordt.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3