S&P500: De Terugtest

Vorige week stond het niveau 1915 centraal in de columns. Een blik op de huidige slotstand leert dat de S&P500 deze eerste weerstand op de afsluitende dag van vorige week heeft overwonnen. Nu dient dan de TerugTest te volgen.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Voor de vaste lezer is het proces inmiddels bekend. Een doorbraak van een belangrijke zone geschiedt veelal in drie stappen. Het UPG-proces. Dat de zone 1915 vorige week een duidelijk belang had, zal niemand kunnen ontkennen. Op basis van de aangehaalde stelling impliceert dit dat hetzelfde niveau deze week nog een keer voorbij komt. Oude weerstand dient zich dan te ontwikkelen als nieuwe steun. Bij de start van deze week staat dus wederom de koersontwikkeling rond 1915 centraal. Zoals u ziet start de gemiddelde lijn in de kleinste grafiek vandaag ook rond genoemd niveau.

De reden waarom vorige week de zone 1915 werd aangehaald lag in het feit dat op dat niveau het eerste correctieniveau van de voorafgaande daling ligt.  Met het over-enthousiasme van vrijdag is de graadmeter echter doorgeschoten naar ongeveer het tweede correctieniveau. Deze constatering ondersteunt het neergelegde scenario dat nu eerst de TerugTest volgt. Voor de volledigheid de opmerking dat het tweede correctieniveau op 1947 ligt.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3