S&P500: Battle

Het gevecht tussen fibo enerzijds en doorbroken trendlijn anderzijds. Aldus de strekking van de column van dinsdag. Gisteren is de koers opnieuw terug gezakt tot aan het eerste fibo-correctieniveau. Vandaag volgt de terugtest op de doorbroken trendlijn.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In onderstaande grafiek ziet u onveranderd de trendlijnen en het grote fibo-grid ingetekend staan. Vandaag is daar echter een nieuw grid aan toegevoegd. Dit tweede grid staat getrokken over de recente daling. Op basis van de trendlijnen en dit tweede grid lijkt de koersontwikkeling rond 2095 vandaag interessant te worden. Zoals gezegd: het gevecht tussen fibo en doorbroken trendlijn. De reden waarom de zone 2095 interessant wordt ligt in de verwachting dat de oude steunlijn nu als obstakel gaat fungeren. Deze visie wordt ondersteund door het gegeven dat rond genoemd niveau ook een fibo-herstelniveau ligt van de recente zwakte van 2116 tot 2068. Daarnaast loopt de dalende trendlijn over de recente zwakte in deze zone. Al met al, reden om een stijging tot aan 2095 vooralsnog slechts te bestempelen als onderdeel van het gisteren reeds aangekondigde gevecht.

Hapert de koers inderdaad in, onder of rond het aangehaalde niveau dan blijft de visie dat de S&P500 in de komende dagen verder door kan zakken naar de volgende correctieniveaus rond 2055 en 2040 staan. Reden waarom de koersontwikkeling rond 2095 interessant wordt kan ook terug worden gevonden in onderstaande dag-grafiek. De daling is netjes opgevangen door de ingetekende gemiddelde lijn. Heeft deze lijn de verkoopdruk opgevangen? Dat wordt duidelijk boven 2095.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3