S&P500: Aanzwengelen

In de achterliggende sessies is het koersverloop van de S&P500 nagenoeg tot stilstand gekomen. Aldus de openingszin in de inleiding van de column van gisteren. De eerste handelssessie van deze week past perfect in dit beeld. Waarvan Akte!

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

De slotstand van de S&P500 is natuurlijk een ware streling voor het oog van de vaste lezer van deze column. De graadmeter is teruggevallen tot aan de onderkant van de bandbreedte welke gisteren werd besproken. Dat het neerwaarts risico vooralsnog beperkt is, was bekend. Dit impliceert dat de graadmeter vandaag best wat sterker uit de startblokken kan komen, hetgeen dan weer niet betekent dat de visie nu luidt dat de zone rond 2100 vandaag onder zware druk komt te staan. Zeer zeker niet. Voor de volledigheid is daarom onder de huidige slotstand een nieuwe trendlijn aan het beeld toegevoegd. De diagonaal stijgende lijn is immers neerwaarts doorbroken. De nieuwe lijn staat getrokken rond 2068. Een oude bekende van deze column.

De bandbreedte waarbinnen de Amerikaanse index zich kan voortbewegen wordt dus wat opgerekt. De piketpalen staan nu net onder 2100 en rond 2068, waarbij opgemerkt dat 2080 als voorzichtige steun kan worden aangestipt. Dat neemt echter niet weg dat de column van morgen hoogstwaarschijnlijk ook zal beginnen met de woorden….de S&P500 is nagenoeg tot stilstand gekomen.

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3