S&P500: 1915

Het loopt allemaal niet zo’n vaart met de verdere ontwikkeling van de S&P500. Deze stelling is de rode draad door de achterliggende columns van deze week geweest en vormt ook het uitgangspunt voor deze column. De titel van vandaag is een verwijzing naar de weerstand boven de markt.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

In de intra-daggrfaiek staan drie horizontale lijnen getrokken. De bovenste twee lijnen accentueren de huidige bewegingsvrijheid en de onderste lijn duidt het potentiele gevaar. De vaste lezers kennen inmiddels de niveaus welke bij deze lijnen horen, maar voor de volledigheid van de column nogmaals de opsomming: 1915, 1875 en 1855.

De titel van vandaag is een verwijzing naar een zinssnede uit de column van gisteren. Deze luidde: Of de zone 1915 deze week nog overtroffen gaat worden lijkt niet echt reëel. Deze zin kan voor vandaag worden herhaald. Niet voor niets heeft het niveau gisteren de bijnaam Zwaar Blok meegekregen. In de dag-grafiek staat onveranderd het grid ingetekend waarop deze aanname is gebaseerd. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3