EUR/USD: Vechten Om 1,10

Het robbertje vechten om 1,10 om te vormen tot steun duurt voort. De inzet is een springplank naar de eerder haalbaar geleken en de nu best ver liggende 1,15. Krijgen we waar het om begonnen is en hebben we dan in de zomer van 2016 een hogere Eurowaarde?

EUR/USD Intradaggrafiek

EUR/USD Intradaggrafiek

Bodems die langdurig van kracht dienen te blijven zijn te vergelijken met een cementvloer. Als het eerder bevestigde steun betreft is het hard als beton en stuiter je keihard terug, meeveren ho maar. Als de fundering nog maar vers is dient rustig gewacht te worden voor het beste resultaat. Je moet het uithardingsproces afwachten zullen we maar zeggen. Dat tweede is hier aan de hand. De strijd tussen kopers en verkopers is deze hele week al gaande en duurt ook vandaag voort. Pas wanneer koersen op z’n minst 1,11 of 1,09 noteren geldt dat er verschuiving van enige betekenis is bereikt. De winst van deze strijd is na deze week licht in het voordeel van de kopers daar de RSI inmiddels de 50 grens onder zich heeft gelaten. Het wachten is op een impuls om de laatste linie van de verkopers te slechten Dat kan in een spike gaan na een verlengde rustige lijkende periode waarin de strijd om de hoofdrichting van de komende weken en maanden gevoerd wordt. Het werk is nog niet gedaan maar er resultaat begint te gloren.

EUR/USD Daggrafiek

EUR/USD Daggrafiek

Op dit time frame is er nog niet veel veranderd …” Deze zin wordt al een tijd gehanteerd zo ook nu maar nu verschuift de nadruk op “nog niet veel”. Inmiddels is namelijk wel de OB stand bereikt en piept en kraakt de mogelijke weerstand op basis van de oude steunlijn uit 2015. De bearmarket is in ieder geval over hetgeen zoveel zegt als dat de koersen verwacht worden op z’n minst zijwaarts te bewegen de komende tijd. Nu volgt de vraag of een signaal met opwaartse potentie er in zin. Pas boven 1,15 en pas onder 1,08 is er een nieuwe keuze van richting. De recente OB meting indiceert dat de focus op 1,15 ligt.

EUR/USD Weekgrafiek

EUR/USD Weekgrafiek

De daling is gestabiliseerd maar dat is nog steeds correctief. Dat wordt afgeleid uit de cyclus van lagere toppen en lagere bodems. Het effect van het kortere termijnstuk van de focus van de markt heeft de lange termijn verwachtingen dusdanig beïnvloed waardoor er afgeweken is van de neerwaartse focus met als doel pariteit Nu is de nieuwe focus een poging tot zijwaarts bewegen. De indicaties voor pariteit zijn voorlopig ontzenuwd met het verschijnen van de RSI boven de rode lijn. Koersen onder 1,08 zouden die focus pas weer terugbrengen.