EUR/USD: Ultimatum

Of te wel de uiterste grens die toelaatbaar is. Deze is gesteld op 1,09 voor deze waarde waar de hele wereld naar kijkt. Met de uitkomsten , of beter gezegd de non-resultaten van de G20 op zak is dit het beeld. Business as usual maar dan vanaf een centje lager.

EUR/USD Intradaggrafiek

EUR/USD Intradaggrafiek

Het testen is nu wel klaar naar mijn smaak. Het is wel genoeg zo. Na vorige week de dalende correctieve beweging van ons afgeschud te hebben zijn we begin deze week teruggezakt in de steunzone die nu tot springplank omgetoverd dient te worden. De dalende lijn die eerder geslecht werd wordt alsnog getest als ook de originele stijgende trend die vanaf begin dit jaar vorm kreeg. Niets aan de hand voor de parameters dus. Het jammere is dat de fibo grid niet meer van toepassing is omdat de daling buiten de grid valt, maar ach dat is een bevestiging die wegvalt, niet de hoofdaanleiding. De verwachting is dat dit het gaat houden en dat koersen een aanval gaan doen op de 1,1050 van vorige week. Bij overstijgen daarvan geldt dat de beer los is de koersen een aanval op de 1,13 en daarna 1,15 gaan pogen. De bodemvorming met in het achterhoofd deze koersontwikkeling duurt nog voort nadat op vrijdag het er sterk op leek dat het einde van de correctie al bereikt was. De G 20 zegt dat we nog een keer moeten proberen.

EUR/USDd Daggrafiek

EUR/USDd Daggrafiek

Op dit time frame is er nog niet veel veranderd …” Deze zin wordt al een tijd gehanteerd zo ook nu maar nu verschuift de nadruk op “nog niet veel”. Inmiddels is namelijk wel de OB stand bereikt en piept en kraakt de mogelijke weerstand op basis van de oude steunlijn uit 2015. De bearmarket is in ieder geval over hetgeen zoveel zegt als dat de koersen verwacht worden op z’n minst zijwaarts te bewegen de komende tijd. Nu volgt de vraag of een signaal met opwaartse potentie er in zin. Pas boven 1,15 en pas onder 1,08 is er een nieuwe keuze van richting. De recente OB meting indiceert dat de focus op 1,15 ligt.

EUR/USD Weekgrafiek

EUR/USD Weekgrafiek