EUR/USD: Sloom

2080verhaalEr wordt wel eens gezegd, 80% van de beweging vindt plaats in 20% van de tijd die er voor een koersdoel staat. Dan zal dit wel die andere 80% van de tijd zijn denk ik dan, want het is me toch een partijtje saai. En het meest saaie is dat het al tijden zo is. 1,10? Wat vinden we ervan? Erboven of eronder?

EUR/USD Intradaggrafiek

EUR/USD Intradaggrafiek

Voorlopig er boven natuurlijk want anders is alle moeite weer voor niets geweest. De indicatie van mogelijke steun is er, al is het flinterdun. De ruimte die geboden wordt qua tijd geeft nog extra ruimte naar 1,09 maar dat is het dan ook wel. Als het al zover komt als dat we 1,09 helemaal gaan zien mag dat niet lang duren waar er idealiter geen OS meting aan te pas mag komen. Pas wanneer 1,11 weer op de borden staat kan gesproken worden van een hervatting van de beweging opwaarts, eerder niet. Momenteel kunnen we gerust spreken van een verdeeld beeld voor de korte termijn. Er is voldoende reden om aan te nemen dat steun in de buurt is maar tegelijk geldt dat de bear market range als ook de correctieve, dalende trend in het rood op dit moment de gemoederen beheerst. Zoals te doen gebruikelijk dienen we bij een dergelijke impasse de voorkeur te geven aan de variant met de meeste historie en dat is in dit geval de nabijheid van steun tussen 1,10 en 1,09.

EUR/USD Intradaggrafiek

EUR/USD Daggrafiek

Op dit time frame is er nog niet veel veranderd …” Deze zin wordt al een tijd gehanteerd zo ook nu maar nu verschuift de nadruk op “nog niet veel”. Inmiddels is namelijk wel de OB stand bereikt en piept en kraakt de mogelijke weerstand op basis van de oude steunlijn uit 2015. De bearmarket is in ieder geval over hetgeen zoveel zegt als dat de koersen verwacht worden op z’n minst zijwaarts te bewegen de komende tijd. Nu volgt de vraag of een signaal met opwaartse potentie er in zin. Pas boven 1,15 en pas onder 1,08 is er een nieuwe keuze van richting. De recente OB meting indiceert dat de focus op 1,15 ligt.

EUR/USD Weekgrafiek

EUR/USD Weekgrafiek

De daling is gestabiliseerd maar dat is nog steeds correctief. Dat wordt afgeleid uit de cyclus van lagere toppen en lagere bodems. Het effect van het kortere termijnstuk van de focus van de markt heeft de lange termijn verwachtingen dusdanig beïnvloed waardoor er afgeweken is van de neerwaartse focus met als doel pariteit Nu is de nieuwe focus een poging tot zijwaarts bewegen. De indicaties voor pariteit zijn ontzenuwd met het verschijnen van de RSI boven de rode lijn.