EUR/USD: Drup 3x

Oftewel drup, drup, drup, druppel voor druppel voor druppel wordt een meer gevormd. Deze soort van Chinese wijsheid is van toepassing op de trend van EUR/USD die een aanval op de 1 uitvoert. Herhaaldelijk wordt nieuw terrein naar de pariteit bereikt waarbij het nauwelijks opvalt dat het gebeurt.

EUR/USD Intradaggrafiek

EUR/USD Intradaggrafiek

“Toch zijn er partijen die blijven ontkennen dat de zwaartekracht en de aantrekkingskracht van de grote 1 de beleggers aantrekt. Kwestie van tijd naar alle verwachting.” Z  luidde het commentaar op de hardnekkigen eerder. Inmiddels wijken zij één voor één het dreigende gat naar de 1. Zodra de millimeter die er nog naar 1,05 over is overschreden wordt ontstaat een ruimte van zo’n 5 cent om mee te beginnen waarmee het koersdoel voor EUR/USD in eerste instantie op 1 uitkomt.  De oranje zone in de RSI geeft aan dat er geen haast is op dit moment. De OS metingen ontbreken om van sterke overtuiging te spreken. Echter zie de strak opéénvolgende horizontale weerstanden in het blauw. Om de 25 á 50 cent ligt een barriere die recent gevormd is door verkopers die het hazenpad verkozen. Kun je nagaan wanneer er wel haast gemaakt wordt. Verwacht dan niet dat 1 per se de bodem zal zijn in deze beweging, want naar alle waarschijnlijkheid wordt op z’n minst even onder dat niveau gekeken bij aankomst.

EUR/USD Daggrafiek

EUR/USD Daggrafiek

De paarse ellipsen op de vorige grafiek geven dat de trend vervolgd word wanneer de 2 VG’s elkaar naderen. Net als nu het geval is, weet daarbij echter dat de afgelopen 3 keer dat dit plaatsvond de trend neerwaarts versnelde. Nu de koersen op de daggrafiek de 1,05 naderen zien we de “kracht” van dat niveau. Slechts twee raakpunten ooit is niet erg sterk. Het wachten is op het ontwikkelen van het dalingstempo.

EUR/USD Weekgrafiek

EUR/USD Weekgrafiek

De positieve ontwikkeling was de breuk van de dalende trend vanaf 1,40+ vorig jaar. Het jammere voor haussiers was daarbij al dat stijgingen nog steeds correctief waren. Dat blijkt uit de Negative Reversal dat neerwaartse koersdoelen aangeeft. Zo geldt ook op dit time frame, onder 1,10 krijgt de NR vat op de koersen en dreigt een versnelling naar 1,08 en1,05. De NR zelf duidt zelfs op een mogelijkheid tot dalen naar pariteit wat niet per se de bodem hoeft te zijn.