S&P500: Zoektocht naar Vaste Grond

Wederom lag de slotstand van de S&P500 op 2630. Voor de vaste lezer van deze DailyDosis een herkenbaar niveau. Vandaag is in de kleinste grafiek de gehele stijging vanaf midden vorige maand afgedrukt. Het moment waarop het patroon van achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems van start is gegaan. Tevens is een fibo-grid over deze beweging ingetekend. En dan wordt het laagste punt van woensdag ineens interessant.

SP-IntraDagGrafiek

De verwachting luidde gisteren dat de S&P500 even onder 2630 zou gaan kijken. Dat heeft zij gedaan. Het laagste punt is echter gezet op de eerste reactielijn van de stijging vanaf 15 november. Dat niet alleen. De RSI bleef boven haar signaallijn hangen. Zie blauwe cirkel. Ook voor vandaag geldt daarom dat de eerste steun verwacht mag worden rond 2624. Zakt de graadmeter vandaag wel door deze pilaar dan volgt de gisteren reeds benoemde 2613.

Ondanks de hierboven aangehaalde pluspuntjes is de kou nog niet geheel uit de lucht. Boven de huidige koers in de kleinste grafiek liggen immers nog de gemiddelde lijnen. Dat de S&P500 vandaag in staat moet zijn om de korte gemiddelde lijn te overwinnen lijkt geen spannende uitspraak. Het vraagstuk zit hem veel meer in de tweede gemiddelde lijn. Zoals afgedrukt start deze vandaag ron 2640. Let wel, zij daalt met het verstrijken van de tijd. De zoektocht naar de hogere bodem is dus pas afgerond bij koersen boven deze lijn. De eerste handelsbreedte voor vandaag wordt dus gezet op respectievelijk 2624 en de rode lijn. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

4 reacties op “S&P500: Zoektocht naar Vaste Grond”

 1. gernovdm says:

  Beste Geert-Jan,

  Zien we hier op uurbasis v.a. 29-11 geen SHS in ontwikkeling?

  Mvg,

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Ik neem aan dat u dan de rechterschouder op 30 november ziet…de knal naar boven 2660 is dan waarschijnlijk bij u het hoofd…maar waar zit dan de rechterschouder?…of bedoelt u dat die nog gemaakt moet worden??
  GRS Geert-Jan

 3. gernovdm says:

  Waarde Geert-Jan,

  Dat bedoel ik inderdaad. Vandaar mijn opmerking “in ontwikkeling”.

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Ok…dan snap ik wat u zegt…we gaan het in de komende dagen in de gaten houden…
  GRS Geert-Jan

Geef een reactie