S&P500: Streep door de Rekening?

Met een knipoog naar de titel van afgelopen vrijdag kan gesteld worden dat op de laatste handelssessie van vorige week inderdaad sprake was van een Streep. Een streep omhoog wel te verstaan. Is dit de Streep door de rekening van de verwachting 2675 en lager?

SP-IntraDagGrafiek

Na dagenlang aarzelen rond 2743 was het vrijdag raak. De S&P500 heeft haar horizontale weerstand overwonnen. In deze beweging is de RSI tot boven de OB-lijn gekropen op basis waarvan voor vandaag een vervolg van de stijging mag worden verwacht. Vorige week is ook het niveau 2755 overtroffen welke was gebaseerd op de derde reactielijn van de voorafgaande daling. De theorie stelt nu dat rekening gehouden moet worden met een volledig herstel. Dit impliceert kracht tot aan 2792.

In de dag-grafiek moet deze ontwikkeling gezien worden als de terugtest op de doorbroken lijn onder de beweging van mei. Ondanks het feit dat de S&P500 vorige week sterker heeft gepresenteerd dan gedacht en ingeschat is het vooralsnog te vroeg om al voor de wat langere termijn positief te worden. De gedachte aan 2675 verschuift na vrijdag wel iets naar achteren maar wordt zeker nog niet definitief verlaten.

Bij de start van deze week luidt de verwachting voor de komende dagen dus dat de S&P500 richting of rond 2792 buiten adem raakt. De steunlijn uit de week-grafiek zal hoogstwaarschijnlijk later in de week weer worden aangetikt. Wordt Vervolgd!

SP-Dag-Grafiek

SP-WeekGrafiek

Geef een reactie