S&P500: Op VerZoek!

Waar waren we gebleven. In de dag-grafiek staat al enkele tijd een opwaarts trendkanaal ingetekend. In de achterliggende dagen is de S&P500 wederom opgelopen naar de weerstandlijn van dit kanaal. Een blik op de RSI in deze grafiek leert twee dingen: nie OB nie en ND. Een gevaarlijke cocktail!

SP-IntraDagGrafiek

De S&P500 heeft in de achterliggende dagen krachtiger gepresteerd dan in de DD ingeschat. Waarvan Akte! Dat neemt echter niet weg dat het beeld voor de index onveranderd fragiel oogt. Deze opmerking is gestoeld op de in de inleiding reeds aangehaalde situatie in de dag-grafiek en dan met name de ontbrekende samenhang tussen index en RSI.

De S&P500 opent vandaag met een plof. In deze beweging zijn twee zaken van belang. Allereerst de zone 2829 en ten tweede de RSI in de kleinste grafiek. Vraag is of de indicator tot onder OS reikt. Op opening naar alle waarschijnlijkheid wel, maar de vraag is hoe zij na het eerste half uur staat. Lukt het de graadmeter om richting of rond 2829 vaste grond te vinden, dan mag worden aangenomen dat gedurende de sessie enig herstel kan plaatsvinden.

Dat herstel kan de S&P500 dan weer terugbrengen naar 2853. Let wel, een herstel na de lagere opening krijgt in eerste instantie de kwalificatie reactie. In het achterhoofd speelt namelijk onveranderd het koersniveau 2770 een belangrijke rol. Het feit dat in de achterliggende dagen iets hoger is gegaan dan in eerste instantie ingeschat doet aan dit gegeven geen afbreuk. Het lijkt er namelijk sterk op dat de weerstandlijn in de dag-grafiek opnieuw een stap te hoog gegrepen is voor de S&P500. Zakt de S&P500 vandaag al door 2829 dan kan zij ook gelijk door naar 2824.Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

Eén reactie op “S&P500: Op VerZoek!”

  1. maborosi says:

    Waarde GJ,
    Hartelijkedank!
    Groet,
    Rob

Geef een reactie