AEX: Zoals Gezegd

Dat de zone 423 tot 426 deze week zwaar zou worden is afgelopen maandag al aangegeven. Gisteren mocht de blik gericht worden op een aanval op dit gebied waarbij expliciet de opmerking werd geplaatst dat de bandbreedte niet overwonnen zou worden. De lagere opening vandaag vormt het gelijk.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Onveranderd gaat de aandacht in deze column uit naar de dag-grafiek. Onveranderd staat in deze grafiek een rode pijl ingetekend. Deze pijl symboliseert het gegeven dat in de zone 423 tot 426 een aantal lijnen de verdere opwaartse ambities van de AEX momenteel dwarsbomen.  De slotstand van woensdag was in de zone zodat een lagere opening vandaag binnen het scenario valt dat het gebied als weerstand kan worden aangemerkt.  Voor vandaag ligt de blik in eerste instantie op de zone 420. Dit niveau is ontleend aan de ingetekende stijgende lijn onder het verloop in de intra-daggrafiek. Tevens loopt de gemiddelde lijn momenteel rond dit niveau. Zoals bekend vormt deze lijn ook veelal de draag- of afstootpunten van het koersverloop. Zakt de graadmeter echter onder dit niveau dan ligt de weg weer vrij voor een test van 417.

De weerstandszone heeft haar magneetwerking echter nog niet verloren. Een scenario waarin de AEX zwak aan de sessie begint maar gedurende de dag toch weer aangetrokken wordt door de zone 423 tot 426 mag dan ook zeker niet worden uitgesloten. Let wel, deze zone behoudt haar stempel van weerstand. Dit betekent dat niet verwacht wordt dat de index vandaag al boven deze zone uit klimt.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3