AEX: We Kunnen

De weg omhoog ligt bezaaid met obstakels en struikelblokken: 388, 395, 400, 405, 411 en 416. Ondanks de expliciete waarschuwing zoals in de achterliggende dagen alsook vandaag weer geuit, vormt de  hierboven neergezette opsomming het lijstje voor de komende dagen/weken.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Vandaag start de column met de week-grafiek. Lange tijd heeft in deze grafiek een trendlijn ingetekend gestaan onder het verloop sinds het laatste stukje van 2011. Zoals bekend en beschreven is deze trendlijn in de achterliggende periode neerwaarts doorbroken. Hierdoor is de noodzaak ontstaan om verder uit te zoomen. Wordt de beweging sinds 2009 bekeken dan valt op dat de daling van deze week de AEX heeft teruggebracht tot aan de lijn onder de bodems vanaf dat jaar. Reden om aan te nemen dat de graadmeter zich opmaakt voor een tegenreactie. Deze reactie-beweging zal de rode draad vormen door de komende columns.

Eerste vereiste is een bodem in de RSI in het kleinste tijdsframe boven de belangrijke OS-singaallijn. Deze ontwikkeling staat dus centraal voor vanochtend/vandaag.  De tweede stap is een doorbraak van de ingetekende horizontale trendlijn in de RSI. Tot slot dient de indicator boven de OB-lijn uit te klimmen. Let wel, stap twee en drie zullen naar alle waarschijnlijkheid pas volgende week gezet kunnen worden.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3