AEX: Waarvan Akte

Soms iets daarboven, soms iets daaronder. Nadat de AEX woensdag tot boven 465 reikte, mocht gisteren een beweging terug onder 465 worden verwacht. Eerste ijkpunt werd gedefinieerd op het gebied rond 458. Vink. Vraag is echter of de index niet nog wat lager wil. De vaste lezer kent immers nog Het Lijstje.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Onveranderd oogt het koersverloop van de AEX MoeiZaam. Nadat gisteren al opgemerkt kon worden dat de RSI het verloop van de bodems in de graadmeter momenteel ondersteunt, maar bij het zetten van een top achterblijft, kan na gisteren wederom gezegd worden dat de daling naar eerste ijkzone 458 gepaard ging met steun van de indicator. Zie de derde ingetekende rode cirkel in onderstaande intra-daggrafiek. De start van vandaag wordt op mineure toon ingeschat. Dat brengt deze column terug bij het lijstje dat op deze plek aan het begin van de maand werd gepubliceerd. Op dit verlanglijstje staan nog wat niveaus open. In dit licht bezien is het een geruststellende gedachte dat de goedheiligman morgen voet zet op Nederlandse bodem.

Ter opfrissing van het geheugen nogmaals de nog openstaande niveaus op het lijstje: 454, 451 en 445. Vooralsnog wordt de blik slechts gericht op het eerste niveau van deze opsomming. Waarom?

Onveranderd leeft de gedachte dat de zone 465 nog een magneetfunctie heeft. Een scenario waarin de AEX op lagere niveaus van start gaat maar gedurende de dag weer wat wordt aangetrokken door het inmiddels overbekende gebied valt zeker niet uit te sluiten. Let wel, de verwachting luidt niet dat de AEX met net zoveel gemak als eerder deze week tot boven 465 klimt. Sinds het begin van November laat de AEX immers een patroon van achtereenvolgende lagere toppen en bodems zien zoals in de intra-daggrafiek voor u geaccentueerd is door de ingetekende trendlijnen. Het Lijstje zal daarom ook volgende week een rode draad door de columns vormen.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3