AEX: Voorzichtig

Vrijdag wist de AEX voor de eerste keer een slotstand te noteren buiten de zone 439 tot 430. Op papier zou dit betekenen dat de weg nu vrij ligt voor een verdere beweging naar 448 op basis van de bandbreedte. Voorlopig kijken we echter niet verder dan 444.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Het gevaar voor de AEX schuilt erin dat zij gevangen zit in een nieuwe zijwaartse bandbreedte. De grenzen van de nieuwe band liggen weliswaar hoger maar het vraagstuk of de index nu al in staat is om sterk verder door te stijgen zal aan het einde van deze week hoogstwaarschijnlijk moeten worden beantwoord met de woorden: nee, niet echt. De nieuwe grenzen staan aangegeven in de intra-daggrafiek en liggen op respectievelijk 444 en 439. De laatste lijn is uiteraard gebaseerd op de weerstandzone van de vorige trading-range.

Reden tot voorzichtigheid wordt ook gevonden in de week-grafiek. Al lange tijd staat in deze grafiek een dalend trendkanaal ingetekend.  Dit trendkanaal symboliseert de correctieve beweging sinds juli vorig jaar welke reeds heeft gezorgd voor een test van de langere termijn steunlijn uit 2009. De snelle beweging van vorige week donderdag betekende een test van de weerstandlijn van dit kanaal. In de komende dagen zal op deze plek deze dalende lijn dan ook een significante plek innemen.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3