AEX: Volgens Plan

Afgelopen maandag is ingezet op het klassieke spel van UPG. Na de doorbraak van vorgie week vrijdag mocht een terugtest op de HoofdLijn worden verwacht. Het hoogste punt van gisteren was in deze natuurlijk een streling voor het oog: 411. Waarvan Akte!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Bij belangrijke lijnen verloopt een doorbraak veelal in drie stappen. Aldus de column van gisteren. Herstel van de AEX moest gezien worden als de logische vervolgstap na de doorbraak van vorige week. In onderstaande intra-daggrafiek valt te zien dat de index gisteren haperde bij de ingetekende dalende weerstandlijn en dat bij de stijging van de index de RSI niet in staat was om tot boven de OB-lijn te klimmen. Een koersverloop Volgens Plan.

Vandaag stort de graadmeter zich met overgave op de derde stap uit het proces. In deze beweging mag verwacht worden dat de dieptepunten tot nu toe worden aangescherpt. Op basis van het herstel van dinsdag kan een volgend ijkpunt worden berekend op 395.  Let wel, zolang de AEX onder de HoofdLijn fluctueert is het risico van een test van 384 niet uitgesloten. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3