AEX: Vier uit Drie

Dat het te vroeg was om koersen boven 473 te verwachten is op deze plek meerdere keren aangegeven. Dat de AEX kon wegglijden was bekend. Het lijstje met koersdoelen is ruimschoots gehaald. Alleen de verwachting luidde natuurlijk wel dat er een hogere bodem zou volgen. Geen lagere!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Reageren, niet Anticiperen! Zie hier weer een praktijkvoorbeeld van de kracht van deze LeoMontStelling. Waarvan Akte! Afgelopen maandag is aangegeven dat de focus voor deze week op lagere koersen lag. Dat is gelukt zullen we maar zeggen. Meer dan zelfs. Vandaar de titel van vandaag. Met de klap van gisteren is het de AEX niet gelukt om een hogere bodem te zetten. Met speels gemak is de graadmeter door de zone 463 gezakt welke afgelopen maandag als ijkpunt voor de week was meegegeven. In onderstaande grafiek is dit gegeven duidelijk zichtbaar. Vraagstuk is nu rond welke niveaus de kopers weer actief worden. De ingetekende horizontale lijn rond 445, welke is gebaseerd op voormalige toppen en bodems, vormt een eerste aanknopingspunt voor dit vraagstuk. De lijn staat zowel getrokken in de intra-daggrafiek als de dag-grafiek van de AEX.

Een tweede vraagstuk luidt of,  en zo ja hoe snel, de graadmeter terug kan klimmen boven 452. Dit laatste is van belang om het gevaar van een dubbele topformatie in de dag-gafiek te voorkomen.  De huidige beweging mag gezien worden als de jaarlijkse SinterKlaasDip. Of het nu tijd is voor een KerstRally hangt dus af van de koersontwikkeling rond 452. Voor vandaag lijken de grenzen dus gezet te kunnen worden op 445 eerste steun en 452 eerste weerstand.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3