AEX: Versnelling

Het gisteren afgegeven tussendoel op AEX 435 is gehaald. Vandaag noteert de graadmeter op opening nog een stapje hoger. Veelal vormt een versnelling van een beweging echter een voorbode van een pauze of zelfs omslag. Oppassen!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de achterliggende dagen is op deze plek met enthousiasme over het verwachte verdere koersverloop van de AEX gesproken. Het daadwerkelijke koersverloop van de index heeft het uitgesproken optimisme absoluut gerechtvaardigd. Vanaf vandaag slaat de onderliggende toon van deze column enigszins om. Let wel, het gaat wat ver om gelijk negatief te worden, maar enthousiasme maakt plaats voor enige terughoudendheid en voorzichtigheid.

Zoals in de inleiding aangegeven gaat de AEX vandaag weer op positieve toon van start.  Het volgende ijkpunt kan nu gesteld worden op 447.  Het centrale vraagstuk luidt nu of een verdere ontwikkeling naar deze zone in de komende dagen niet de klassieke versnelling van de beweging is. Volgt het voorlopige Waterloo rond 447? De verwachting is dat de rit van 10 indexpunten vanaf de huidige koers tot aan het afgegeven ijkpunt even gezien moet worden als het laatste kunstje van de AEX.  Nogmaals, de visie luidt niet dat in de komende dagen een langere termijn top in het koersverloop van de graadmeter wordt gezet. Wel wordt verwacht dat het opwaarts momentum in de komende dagen zal inzakken. In de volgende columns zal de bepaling van de hogere bodem centraal staan.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3