AEX: Versnellen

De breuk van de stijgende lijn ging gepaard met een versnelling naar beneden. In één adem, handelssessie, beweging is het belangrijkste mikpunt bereikt. De koersen zijn gedaald tot 38,2% retracement van de stijging ervoor. En nu? Nog veel harder weel stijgen?

AEX Intradaggrafiek

AEX Intradaggrafiek

Eigenlijk wel. Gisteren hebben we aangegeven dat er in de ochtend opgetreden moest worden door de kopers om enige daling te kunnen absorberen. De Europese handel heeft daar niet naar gehandeld en klats boem daar ging de AEX. Dat krijg je er van als je denkt dat je niet hoeft te kopen en er van uitgaat dat de buurman de koersen wel omhoog zet. Dat zelfde uitgangspunt gold voor de VS waar wel dit gedrag is vertoond. Daarom blijft onze schade beperkt tot 38,2% niet omdat we een markt hebben die zichzelf weet te redden. De verwachting is dat er een aanval volgt op de 420, echter nu met nog meer belang dan ervoor. Nu dient een OS meting over te gaan in een OB meting en dient de weerstand gebroken te worden. Bij een succesvolle overstijging van deze barrière geldt dan dat er een koersdoel afgegeven kan worden dat niet meer op de onderstaande grafiek past. Daar noemen we hem nog maar  niet maar weet dat het een stuk hoger is dan hier en nu genoteerd wordt.

AEX Daggrafiek

AEX Daggrafiek

De koersen zijn de trend genaderd met de correctie opwaarts van de afgelopen week. Daarmee zijn we er niet want een breuk dient plaats te hebben voor meer potentie en het behoud van de opwaartse richting op dit time frame. Koersen boven 420 geven aan dat de dalende weerstandlijn het heeft begeven en dat er een beweging naar 434 en 450 daarna goed mogelijk is geworden. Eerste stap in dit proces eens zien of we de koersen boven 420 minimaal een dag of liever ook deze week nog kunnen vasthouden. Pas dan begint het leuke vormen te krijgen.

AEX Weekgrafiek

AEX Weekgrafiek

Pas bij het overschrijden van de 450lijn geldt dat de langere termijn trend een hervatting kent. U begrijpt dat is nog niet aan de orde. Daartoe dient een slotstand van de index boven 450 gerealiseerd te worden die op vrijdag behouden is gebleven.