AEX: Verkeerde Inschatting

Dat de AEX niet in een rechte lijn alle eerder deze week afgegeven ijkpunten zou opzoeken, was bekend. Dat de AEX eerst nog tot  ruim onder 445 zou afglijden was echter niet ingecalculeerd. Vormt dezelfde niveau nu voor vandaag het eerste struikelblok?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In plaats van richting 471 is de AEX in de eerste twee sessies van deze week per saldo een paar punten verder weggezakt. In de dag-grafiek is te zien dat de zwakte van gisteren de graadmeter tot aan het tweede correctieniveau van de voorafgaande stijging heeft gedrukt. Het gevaar schuilt nu dat de index ook nog op zoek moet naar het derde, en dus laatste, reactieniveau. De derde lijn uit het fibo-grid staat getrokken op 431. Zolang de AEX nu niet weet af te rekenen met 445 blijft dit risico boven de markt hangen. Let wel, uiteraard geldt ook voor vandaag dat de eerste steun op de tweede lijn uit het grid ligt. Deze lijn staat ingetekend op 439. Voor de start van vandaag geldt dus dat het speelveld bepaald is tussen een eerste steun rond 439 en een eerste weerstand op 445.

In lijn met de eerder deze week neergelegde visie luidt de verwachting dat de AEX gaat afrekenen met de zone 445. Wel moet worden opgemerkt dat bij het uitspreken van de visie eerder deze week de gedachte wel was dat de AEX niet onder het niveau zou duiken welke nu als eerste weerstand dient te worden bestempeld. De vaste lezer weet dat bij het uitnemen van 445 de blik weer gericht mag worden op 455. Hoogstwaarschijnlijk blijkt later deze week dat de sessie van gisteren slechts een omweg in het neergelegde routeplan is.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3