AEX: Venijnig Staartje

De verwachting voor vandaag luidt dat de AEX wederom in de zone 437 tot 431 van start gaat en zich daar ook even in blijft voortbewegen. Aldus de strekking van de column van maandag. Het venijn zat echter in het staartje. Desalniettemin wordt dezelfde verwachting vandaag weer uitgesproken.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat de AEX de zone 437 onder druk zou zetten maar nog niet zou gaan breken was bekend.  Zoals in de inleiding aangegeven luidde de verwachting dat de graadmeter voorlopig nog even in de bandbreedte 437 tot 431 zou fluctueren. In deze kwam het zwakke laatste uurtje enigszins als verrassing. De slotopmerking van maandag luidde weliswaar dat onder 431 ruimte ontstond tot aan de huidige slotstand, maar de slotopmerking luidde ook dat deze beweging niet aannemelijk was. Waarvan Akte! Of de index met deze stap een duidelijke keuze heeft gemaakt valt overigens nog te bezien.  De daling gedurende het stukje van maandag wordt vanochtend op opening al weer teniet gedaan. Opnieuw start de AEX naar alle waarschijnlijkheid in de zone 431 tot 437.  Bij de vaste lezer gaat nu echter een klein alarmpje af. Hoe zat het ook alweer met oude steun en nieuwe weerstand?

Vanochtend mag de AEX niet aarzelen. Anders verwoord, een ontwikkeling van erop en erover is noodzakelijk. Gedoeld wordt op de zone 431-432. Als de ingecalculeerde hogere opening niet veel verder reikt dan dit gebied, dan is het proces van de zoektocht naar een hogere bodem gisteravond dus nog niet afgerond. Aarzeling rondom de oude steunpilaar geeft ruimte tot aan 427. De verwachting luidt echter dat de AEX snel weer boven de zone 431-432 handelt. Daarom als afsluiting een herhaling van de visie van gisteren: In het licht van het langere termijn beeld mag worden aangenomen dat de zone 437 spoedig onder stevige druk komt te staan en overwonnen zal worden.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-week

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3