AEX: Terug bij AF

Het is nog te vroeg om al te kunnen stellen dat het gehele gevaar is geweken. Veel zal afhangen van de koersontwikkeling in de zone tussen 425 en 428. Aldus de column van gisteren. De AEX liep gisteren op tot aan de genoemde zone. De rest is bekend.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Vanochtend start de AEX weer negatief. De mogelijkheid dat de oude bekende zone rond 411 vandaag weer in het scherm verschijnt mag zelfs niet worden uitgesloten. Aan volatiliteit momenteel dus geen gebrek. De aandacht dient vanochtend uit te gaan naar de ontwikkeling van de RSI in de intra-daggrafiek. Bij het aantikken van de gisteren gedefinieerde weerstandzone reikte deze bepalende indicator niet tot boven de OB-lijn. Vraagstuk is nu of bij de zwakke start dezelfde indicator in staat is om boven de OS-lijn te blijven. Al met al kan gesteld worden dat de strijd rondom de HoofdLijn uit de week-grafiek dus nog in volle gang is. Wordt dit een klassiek gevalletje: Hoe harder je op een ondergrond slaat, hoe steviger deze ondergrond wordt? Vooralsnog hanteert deze column onveranderd de insteek: Reageren, niet Anticiperen!

Uit bovenstaande alinea kan worden opgemerkt dat de gisteren gedefinieerde eerste steunpilaar rond 415 vandaag als een natte lucifer breekt. Weet de indicator inderdaad in de eerste uren van de handel boven de OS-lijn te blijven dan mag later gedurende de dag herstel worden verwacht waarbij dan aangenomen mag worden dat dezelfde 415 als eerste magneetpunt kan fungeren. Daarboven volgt dan weer 425 tot 428. Excuses voor de brede ranges maar het huidige marktbeeld noodzaakt tot deze insteek.

Aan de onderkant vormt zoals genoemd de zone 411 het eerste gebied. Daaronder mogelijk 405.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3