AEX: Struikelen

De titel van gisteren is bewust gekozen. OpKrabbelen betekent: met moeite opstaan. Expliciet is vermeld dat de weg omhoog bezaaid ligt met obstakels en struikelblokken. Na de zeer bescheiden winst van woensdag zet de AEX haar weg van zwakte vandaag voort.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De kracht van gisteren heeft haar Waterloo gevonden in het eerste herstelniveau van de voorafgaande daling. In onderstaande intra-daggrafiek ziet u het grid ingetekend staan. De RSI liep stuk op het niveau van vorige toppen en fluctueert onveranderd in een Bear-Market Range. Op basis van de opleving, welke in de dag-grafiek terug te vinden is als een doji-formatie welke twijfel tussen kopers en verkopers uitstraalt, kan een projectie worden gemaakt. Het eerste bescheiden projectiepunt komt uit rond 385. Het tweede projectiepunt ligt op 381. Echter, stap voor stap. De verwachting luidt dat de AEX vanochtend de strijd aangaat met het laagste punt van eerder deze week. De blik dient gericht te zijn op de ontwikkeling van de RSI in de eerste uren.

Indien deze boven de OS-lijn weet te blijven, dan neemt het risico van een daling tot aan de aangehaalde projectieniveaus iets af. Let wel, net als gisteren, ook vandaag weer de expliciete opmerking dat de weg omhoog op dit moment zeer zwaar en moeilijk is.  Na een lagere opening zal de zone 395 hoogstwaarschijnlijk als eerste obstructiepunt gaan fungeren.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3