AEX: Stap voor Stap

Op basis van het herstel van dinsdag mocht gisteren een duikeling naar 495 worden verwacht. De huidige slotstand is in deze een feest der herkenning. Volgt vandaag wat herstel binnen de dalende trendmatige beweging? Let wel, het gevaar is nog niet geweken.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De neerwaartse trendmatige beweging in de intra-daggrafiek staat onveranderd ingetekend. De notering van de AEX binnen het aangebrachte kanaal en de ontwikkeling van de RSI duiden echter op een mogelijkheid dat de index vandaag wat terrein terug eist dat gisteren is verloren gegaan. De opwaartse ruimte is vooralsnog beperkt. De eerste horizontale lijn staat getrokken rond 400. Weet de graadmeter tot aan dit niveau op te klimmen, dan moet in deze zone aarzeling worden verwacht. Wordt deze zone toch overwonnen dan ontstaat verdere ruimte tot aan 405.  Een stijging moet in eerste instantie gezien worden als een vervolg-zet binnen het aangebrachte trendkanaal. Na een lagere bodem volgt immers veelal een lagere top. Het spel van actie en reactie!

Vandaag start de onderkant van het trendkanaal rond 389. Met de genoemde weerstanden boven de markt luidt de slotconclusie van vandaag hetzelfde als in de achterliggende dagen: zolang de AEX onder de HoofdLijn fluctueert is het risico van een test van 384 niet uitgesloten. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3