AEX: Spannend

Wel of niet boven 473? Met deze woorden begon de eerste column van deze week. Met deze woorden begint ook de laatste column van deze week. De vaste lezer weet welk standpunt in deze column aangaande dit vraagstuk is ingenomen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX is gisteren verder opgelopen en heeft daarmee alweer de richtpunten zoals deze afgelopen woensdag zijn gepresenteerd afgevinkt. Het laatste ijkpunt van het lijstje lag op 473 waarbij expliciet de opmerking werd geplaatst dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de graadmeter deze week dit berenbastion al weet te overwinnen. Het teruglopende opwaartse momentum gisteren bij het naderen van deze zone, het uitblijven van een duidelijke OB-notering in de intra-daggrafiek en de lager ingecalculeerde opening van vandaag passen in dit scenario. Vraagstuk is echter of de AEX zeer hard wegzakt vandaag. Aangenomen mag worden dat dit ook niet echt het geval zal zijn. Dat neemt niet weg dat de focus weer op 466/465 ligt zolang de index onder 473 noteert.

Na het weekend verzorgt TradeIdee  een interessant en leerzaam webinar. Alexander Sassen en Geert-Jan Nikken bespreken de samenhang tussen het huidige Centrale Bank Beleid en de TA van de markten. Lees meer en schrijf in:

TradeIdee Webinar: Centrale Bank Beleid en TA, Een Gouden Combinatie!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3