AEX: Snel

Nadat er licht boven weerstand uitgekropen werd viel het al snel stil deze week. De gelatenheid heeft inmiddels tot afname van momentum en belangrijker, tot terreinverlies geleid. De focus is inmiddels verschoven van de weerstand naar de steun, van uitbraak naar behoud.

AEX Intradaggrafiek

AEX Intradaggrafiek

“Er werd gesprongen op de opening en dat was het ongeveer wel. Als vandaag weer geen doorkopers kent dan…”zo luidde een quote uit de DD AEX van gisteren. Wat er dan volgt is inmiddels gebleken. Het laatste deel van de handelsdag kende verkoopdruk en heeft de trend onder druk gezet. Das niet zo heel moeilijk gezien de hellingshoek van de beweging. Het niet OB worden van de RSI eerder, lees het gebrek aan fiducie om door te kopen, is een prelude voor een periode van twijfel gebleken. Het ziet er naar uit dat koersen een aanval gaan doen op de zone 410 -400 als hedenochtend niet heel snel het optimisme gevat wordt. Het sentiment was redelijk neutraal maar verschuift al snel onder invloed van verveling en desinteresse naar licht negatief. De nauwe bandbreedte voor deze week zover geeft aan dat er nog niet veel geprobeerd is zover. Het wordt tijd voor een richting. Als dat de opwaartse moet zijn dient snel opgetreden te worden, anders…

AEX Daggrafiek

AEX Daggrafiek

De koersen zijn de trend genaderd met de correctie opwaarts van de afgelopen week. Daarmee zijn we er niet want een breuk dient plaats te hebben voor meer potentie en het behoud van de opwaartse richting op dit time frame. Koersen boven 420 geven aan dat de dalende weerstandlijn het heeft begeven en dat er een beweging naar 434 en 450 daarna goed mogelijk is geworden. Eerste stap in dit proces eens zien of we de koersen boven 420 minimaal een dag of liever ook deze week nog kunnen vasthouden. Pas dan begint het leuke vormen te krijgen.

AEX Weekgrafiek

AEX Weekgrafiek

Pas bij het overschrijden van de 450lijn geldt dat de langere termijn trend een hervatting kent. U begrijpt dat is nog niet aan de orde. Daartoe dient een slotstand van de index boven 450 gerealiseerd te worden die op vrijdag behouden is gebleven.