AEX: Schone Lei

Alle koersdoelen in de AEX zijn gehaald. Deze week begint daarom met een Schone Lei. Tijd voor een nieuw lijstje met ijkpunten. In de column van afgelopen vrijdag is reeds het niveau 441 aangehaald. Deze zal dan ook zeker op ons lijstje terugkomen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De vaste lezer van deze column weet dat de focus in de week na Pasen was gericht op lagere niveaus. Eén specifiek niveau lag nog open. De slotstand van afgelopen vrijdag is in deze natuurlijk een waar feest der herkenning. In eerdere columns is echter aangeven dat de AEX naar minimaal 434 zou afdalen. Het feit dat de index op de slotdag van de week inderdaad onder het laatste punt op het eerder gepresenteerde koersdoelenlijstje is gedoken om daarna gedurende de sessie weer wat te herstellen, vormt het uitgangspunt voor de start van deze week. De start van deze week staat in het teken van herstel. Waarom? Een Hammer-Low in de dag-grafiek.

In de intra-daggrafiek staat een klassiek fibo-grid ingetekend. De drie respectievelijke reactie-niveaus vormen nu de eerste richtpunten bij de start van deze week. De bijbehorende zones liggen achtereenvolgend op 436, 439 en de reeds vrijdag benoemde 441.  Over het laatste niveau kan opgemerkt worden dat deze nu op basis van twee technieken terugkomt. Sinds de column van vorige week donderdag wordt dit niveau immers al aangehaald in verschillende hoedanigheden. De focus voor deze week ligt daarom op de zone 441. Let wel, de weg naar dit niveau zal waarschijnlijk hobbelig zijn en niet in een rechte lijn verlopen.

Voor de lezer met een wat langere tijdshorizon geldt dat de ontwikkeling van vorige week en de hierboven uitgesproken verwachting voor deze week geen verandering brengt in haar/zijn beeld. De 200-daags gemiddelde lijn uit de dag-grafiek ligt immers onveranderd als een blok boven de markt.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3