AEX: Rad van Fortuin

Woensdag 426. Donderdag 405. Zoals gezegd, aan volatiliteit geen gebrek. Nog steeds is het gevecht om de HoofdLijn uit de week-grafiek in volle gang. In de eerste column van deze week werd gesteld dat dit een cruciale week voor de AEX is. Het daadwerkelijke koersverloop onderstreept deze stelling.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Iedereen heeft een beetje gelijk. Zowel de Bulls als de Bears kwamen gisteren aan de beurt. In de column van gisteren werd excuses aangeboden voor het aanhalen van brede ranges in deze column. Het daadwerkelijke koersverloop maakt nogmaals de noodzaak van deze insteek duidelijk. De slotzin gisteren luidde: daaronder mogelijk 405. Zo geschiedde! Na het aantikken van dit steunpunt begon de aangehaalde magneetwerking van de zone 415 te werken. Het eindresultaat in de dag-grafiek is een lange doji-bar. Een teken van twijfel en status quo in de markt. Niet geheel ongebruikelijk wetende dat de HoofdLijn uit de week-grafiek op het spel staat. Na vier dagen van stuiteren is de AEX per saldo slechts tweeënhalve indexpunt  punt van haar plaats gekomen ten opzichte van de slotstand van afgelopen vrijdag. Deze conclusie rechtvaardigt nog steeds het aangehaalde motto: Reageren, niet Anticiperen!

Wat brengt vandaag? Opnieuw kan de zone rond 415 als eerste punt van obstructie worden aangewezen. De verwachting luidt dat de AEX vanochtend gematigd uit haar startblokken komt maar gedurende de ochtend toch in staat moet zijn om richting deze zone op te klimmen. Het vraagstuk of de graadmeter over voldoende kracht beschikt om deze eerste barrière overtuigend te doorbreken kan op voorhand niet met een volmondig ja worden beantwoord. Twijfel en aarzeling rond 415 mag zeker niet worden uitgesloten.

Voor de zekerheid toch de vermelding dat boven 415 het niveau 425 weer in beeld komt. De AEX gedraagt zich immers als de Wilde Spinnen. Waarvan Akte!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3