AEX: Quasimodo

Afgelopen maandag werd de doelzone voor deze week bepaald rond 463. De gisteren geïntroduceerde lijn kan vandaag benoemd worden als neklijn. Het richtpunt van het patroon komt uit richting afgegeven doelzone. De titel van de column van vandaag is echter wel een verwijzing naar het ontbreken van symmetrie in het patroon.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De score tot nu toe is twee van drie. De vaste lezer weet dat afgelopen maandag een lijstje voor deze week is afgegeven. Het enige punt dat op dit lijstje nog openstaat is bepaald op 463. De koersontwikkeling gedurende de achterliggende dagen vormt echter een steuntje in de rug voor het afgegeven ijkpunt. De drie ingetekende halve rode cirkels in combinatie met de gisteren geïntroduceerde trendlijn vormen samen een hoofd-schouder patroon. Zoals in de inleiding reeds aangegeven moet wel een opmerking over de symmetrie van het patroon worden gemaakt. Deze is niet echt aanwezig. Dat neemt niet weg dat op basis van de huidige technische stand ook vandaag verdere druk mag worden verwacht. Het verschil tussen hoofd en neklijn bedraagt zes indexpunten. Uit de column van gisteren kan worden afgeleid dat de trendlijn getrokken staat rond 469. Projectie van zes indexpunten vanaf deze lijn levert een richtpunt op van 463. Exact het laatste niveau op het lijstje.

In de grafiek loopt onveranderd de diagonaal oplopende lijn onder de bodems van november mee. In de achterliggende weken is het scenario gevolgd dat de AEX op zoek is naar achtereenvolgende hogere bodems. Ook nu moet de huidige ontwikkeling in dit daglicht worden gezien. Anders verwoord, de huidige zwakte moet wederom uitmonden in een hogere bodem. In de achterliggende dagen/weken is immers wel steeds gezegd dat het nog te vroeg is om al koersen boven 473 te verwachten, maar er is niet gezegd dat de AEX uiteindelijk niet boven deze horde kan uitstijgen. Waarvan Akte!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3