AEX: Push the Button

In de column van gisteren zijn drie trendlijnen als ijkpunt geïntroduceerd. Achter het eerste niveau van 463 kan inmiddels een vinkje worden gezet. Kan de AEX zich vandaag richten op de zone 460-459? Dit gebied is een combinatie van het reeds genoemde niveau 459 en een fibo-target.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De trendlijnen van gisteren zijn vandaag vervangen door het fibo-grid welke staat getrokken over de voorafgaande stijging. Het eerste niveau van dit grid, welke in de column van maandag werd aangehaald als eerste target, heeft gisteren de verkoopdruk netjes opgevangen. Vraag is echter of de verwachte volgende verkoopdruk wederom door deze lijn wordt afgestopt. Waarschijnlijk niet. Dat brengt het verhaal in deze column op het volgende ijk-gebied.

Het tweede, oftewel 50 procent, correctieniveau van de stijging 448 tot 473 fluctueert op 460. De fibo-lijn staat getrokken in bovenstaande intra-daggrafiek.  De vaste lezer weet dat op basis van oude toppen en bodems gisteren reeds een lijn is benoemd rond 459. Vandaar de ijk-zone 460/59.

Boven de huidige koersstand is een tweede horizontale lijn getrokken. Naast de gisteren benoemde weerstandzone rond 471 moet na maandag rekening worden gehouden met eerste obstructie rond 468.

Volgende week maandag 30 november bespreken Alexander Sassen en Geert-Jan Nikken de Gouden combinatie tussen het huidige Centrale Bank Beleid en de Technische Analyse. Mis dit TradeIdee-webinar niet. Schrijf in:

TradeIdee-Webinar: Centrale Bank Beleid en Technische Analyse, Een Gouden Combinatie!

 

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3