AEX: Opluchting?

Na lang worstelen en aarzelen rond 426 schoot de AEX afgelopen vrijdag in de slotminuten door. Is dit het startpunt van verdere opluchting of zakt de AEX weer terug naar de zone 426 tot 423? Veelal volgt na een doorbraak een terugtest.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In onderstaande intra-daggrafiek is de strijd van afgelopen vrijdag rondom de zone 426 goed zichtbaar. Lang wist het bastion stand te houden, maar tegen het slaan van de slotgong moesten de beren hun meerdere erkennen. Vraagstuk is nu of de graadmeter al klaar is voor verder herstel. Vorige week is bij de start van de week de aandacht gevestigd op de dag-grafiek. Deze week doen we dat weer.

De vaste lezer zal zich herinneren dat de zone waarmee de AEX vorige week tot aan de laatste uren van vrijdag worstelde gebaseerd was op de dag-grafiek. Nu de graadmeter boven 423 tot 426 handelt kan opnieuw de dag-grafiek geraadpleegd worden voor het bepalen van het volgende obstructiepunt. De lange gemiddelde lijn fluctueert rond 436.  Deze zone kan nu als eerste aarzelingspunt worden benoemd. Na de doorbraak mag 426 bestempeld worden als eerste steunpunt. De verwachting luidt echter wel dat het niveau 426 deze week nog een keer voorbij komt.

Met trots willen wij u wijzen op een nieuw initiatief van TradeIdee. Het lunch-webinar: De WeekAftrap.  Iedere maandag trapt TradeIdee voor u en met u de nieuwe handelsweek af. De specialisten van TradeIdee geven in dit lunch-webinar antwoord op uw vragen, bespreken de markten en attenderen u op de zaken of thema’s die hen zijn opgevallen. In een half uur bent u bijgepraat. Doe uw voordeel en Doe Mee! We starten vandaag:

TradeIdee-Webinars!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3