AEX: OpKrabbelen

In de column van gisteren werd de mogelijke range gedefinieerd tussen 411 en 392. Een blik op de actuele slotstand leert dat het de laatste is geworden. Vanaf hier kan de AEX weer wat OpKrabbelen. Let wel, de weg omhoog ligt bezaaid met obstakels en struikelblokken.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Rond 397 worden kopers verwacht. Aldus de column van gisteren. Inderdaad bleek deze  bloedgroep zich op genoemd niveau te hebben opgesteld. Lange tijd hielden zij stand en wisten de AEX zelfs even op te stuwen. Alleen nog steeds geldt, oude steun heeft de neiging om daarna op te treden als nieuwe weerstand. Het gedefinieerde eerste struikelblok liet van zich horen waarna de index in de middag doorzakte naar het niveau dat mocht worden verwacht na een doorbraak van 397, te weten 392. Deze lange beschrijving van feiten heeft als doel om aan te geven dat de eerste weerstand voor vandaag verwacht mag worden op 397. Nogmaals, oude steun heeft de neiging om daarna te fungeren als nieuwe weerstand.

Pas als en wanneer de graadmeter dit obstakel vanochtend weet te overwinnen neemt het risico van een verdere glijvlucht deze week naar 382 iets af.  Boven 397 volgen 405 en 411 respectievelijk. De eerste focus voor vandaag ligt echter op de ontwikkeling rond 397. Tot slot, de oplettende lezer heeft de tweede groene cirkel in het verloop van de RSI in de dag-grafiek gezien. Later deze week meer hierover.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3