AEX: Op de plaats rust

Het koersverloop van de AEX is stilgevallen. Een ontwikkeling in lijn met de neergelegde visie dat gedurende de tweede helft van deze week het opwaarts momentum zou inzakken. Ook voor vandaag wordt een min of meer zijwaarts koersverloop verwacht.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX zit in een impasse. De ingetekende rode cirkel in de intra-daggrafiek symboliseert het gegeven dat de graadmeter gisteren zijwaarts uit haar opwaartse trendkanaal is gelopen. De ingetekende horizontale lijn rond 432 schermt vooralsnog echter het neerwaarts risico af. Ook voor vandaag kan de eerste steunpilaar gedefinieerd worden op dit niveau.

Net als gisteren en eergisteren moet rekening gehouden worden met een hogere opening. Net als gisteren en eergisteren moet echter ook rekening worden gehouden met een scenario dat de hogere opening tegen weerstand aanloopt. Anders verwoord, de verwachting luidt dat de RSI in het laagste tijdsframe niet in staat is om boven de OB-lijn te klimmen. Sterker, een hogere opening moet vooralsnog slechts gezien worden als de klassieke test op de voormalige steunlijn van het trendkanaal. Deze dient dan nu als weerstand te fungeren. Al met al luidt de visie dat na een positieve start de koersen weer onder druk kunnen komen te liggen voor een geleidelijke beweging naar 432.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3