AEX: Nieuwe Range?

In de laatste column van vorige week is aangegeven dat de zone 423 als Taaie Rakker omschreven kon worden. Op basis van deze constatering werd voor vrijdag een range bepaald tussen 423 en 416. De huidige slotstand ligt echter onder de onderkant van dit gebied. Vandaag een Nieuwe Range?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Lang hield het niveau 416 afgelopen vrijdag stand. Richting het naderen van het weekend hielden de stieren het echter voor gezien en moest de AEX nog wat terrein prijsgeven. De verwachting luidt dat de index vanochtend weer wat positiever uit de startblokken komt. Het gevaar dat nu echter in de komende koerstonwikkeling kan schuilen ligt in het gegeven dat oude steun de neiging heeft om als weerstand te fungeren. Anders verwoord, het vraagstuk vandaag is of de graadmeter in staat is om snel af te rekenen met de zone 416-417. Het index-getal 417 is gebaseerd op de ingetekende dalende trendlijn over de toppen gedurende de tweede helft vorige week. Wat als blijkt dat genoemde zone te zwaar is?

Aarzeling rondom of onder 416-417 opent de weg voor verdere verzwakking terug naar het laagste punt van vorige week woensdag op 411. Wordt de AEX weer boven 416-17 getild dan ontstaat ruimte tot aan 423. De focus vanochtend ligt dus op de ontwikkeling van de AEX in 416-417!

Straks om 12.00 uur opnieuw TradeIdee: De WeekAftrap.  Wilt u als geïnformeerd belegger mee kunnen praten, mis dit lunch-webinar dan niet. In een half uur bent u bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen en verwachtingen voor de financiële markten. Deel uw mening, stel uw vraag, geef uw visie. Kortom, schrijf in:

TradeIdee: De WeekAftrap!

 

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3