AEX: Niet zonder slag of stoot

Niet zonder slag of stoot. Zo luidde vorige week en ook gisteren de opmerking aangaande het niveau 415. Bij het begin van de week is de verwachting uitgesproken dat koersvorming rond dit niveau nog een keer voorbij zou komen. Het dieptepunt van gisteren is in deze een feest.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Grote stappen, snel thuis. De aandacht ging gisteren uit naar de dag-grafiek. Op basis van een aantal lijnen in dit tijdsframe kon worden bepaald dat de zone beginnende vanaf 423 moeite zou opleveren voor het verdere koersverloop. De opening was richting dit niveau en bleek inderdaad ook gelijk het hoogste punt van de dag te zijn. In de middag wist de graadmeter, zoals reeds in de inleiding vermeld, het aangegeven eerste ijkpunt op 415 te bereiken. Niet voor niets zijn gisteren de lijnen in de intra-daggrafiek opnieuw aangehaald. Deze lijnen kregen na de koersexplosie van vrijdag de naam steunpunt. De eerste ligt op 415 en heeft gisteren haar werk gedaan. De volgende ligt op 411 en is focus voor vandaag.

Naast de horizontale lijnen is na maandag ook een dalend kanaal in het kleinste tijdsframe ingetekend. De onderkant van dit kanaal bevindt zich momenteel rond 412 en valt dus samen met het koersgat dat afgelopen vrijdag is ontstaan. De kanten van een gap vormen veelal ook steun- of weerstandpunten. De bovenkant van de gap ligt op 412. Tot slot kan worden opgemerkt dat het eerste correctieniveau van de stijging 392 tot 422 zich op 411 bevindt. Al met al kan dus worden opgemerkt dat de zone 412/411 een belangrijke zone vormt.  Een scenario dat rond deze zone een bodem wordt gevormd lijkt aannemelijk.

Voor de volledigheid van deze column de opmerking dat de onderkant van de gap op 408 ligt. Het ligt echter niet in de lijn der verwachting dat de AEX dit niveau opzoekt.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3