AEX: Nee

In de eerste column van deze week werd een vraag gesteld. In dezelfde column werd al het vermoedelijke antwoord, welke vandaag op deze vraag zou worden gegeven, vermeld. De titel van vandaag is een expliciete verwijzing naar dit antwoord.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat de zone 444 gisteren niet lang stand zou houden was bekend. In de slotzin van de column van gisteren werden twee vervolg ijkpunten meegegeven, te weten 441 en 436. Gisteren speelde het niveau 441 inderdaad lange tijd een belangrijke rol. Vanochtend springt de graadmeter over 436 heen en verschijnt de lang verwachte 434 in het scherm. Waarvan Akte!

Met nog slechts een sessie te gaan heeft deze week redelijk invulling gegeven aan de verwachting dat na Pasen de koersen opnieuw onder druk zouden komen te staan. Het grote vraagstuk voor vandaag en voor volgende week luidt nu of de recente bodems definitief worden doorbroken. Daarvoor lijkt het nog te vroeg.  Dit betekent dat serieus rekening moet worden gehouden met een scenario waarin de AEX op zwakke toon start, maar zich gedurende de dag toch weer wat weet terug te vechten. De hierboven reeds aangehaalde zone 441 vormt na de lagere opening dan ook het eerste magneetpunt. Een belangrijke aanwijzing dat herstel tijdens de sessie van vandaag volgt moet komen vanuit de RSI. Deze mag vanochtend uiteraard niet duidelijk onder de OS-lijn dalen in het kleinste tijdsframe.

Voor de volledigheid de vermelding dat de zone 430 volgt, indien blijkt dat het reeds lange tijd geleden afgegeven ijkpunt rond 434 toch niet als springkussen fungeert.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3