AEX: Meer

De zoektocht was naar een eerst hogere bodem. Voor deze hogere bodem werden drie niveaus afgegeven. Het bleef gisteren bij het eerst niveau op het lijstje. De AEX wil meer.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Leve de RSI! En weer is het deze leidende indicator welke bepalend is. In de eerdere columns van deze week werd de opmerking geplaatst dat de RSI boven de OB-lijn moest uitklimmen om later deze week een verdere aanval richting uiteindelijk 473 te verwachten. Gisteren kon worden opgemerkt dat, gegeven het feit dat de indicator op dinsdag inderdaad tot boven de signaallijn was uitgeklommen, zwakte slechts gezien mocht worden als een zoektocht naar een hogere bodem. Zoals in de inleiding aangegeven reikte de zwakte niet verder dan het eerste niveau op het afgegeven lijstje.

Vanochtend opent de AEX weer op positieve toon. De graadmeter kan direct de aanval inzetten op de ingetekende dalende trendlijn over de meest recente toppen. Deze lijn fluctueert rond 470. Daarboven ligt ruimte tot aan 473. Of het in de loop van de dag zo ver komt, ligt wederom aan de ontwikkeling van de RSI. In de euforie van de opening zal en moet de indicator weer boven de OB-lijn uitklimmen om een aanval op 473 mogelijk te maken. Uit de dag-grafiek en de ingetekende 200-dagenlijn blijkt echter wel het belang van de zone 473. Zeer waarschijnlijk is het nog te vroeg om al een AEX boven deze weerstand te verwachten.

Morgen is de BeleggersFair in de Rai. Tijdens deze dag verzorgt TradeIdee Ronde 2 van The Battle: FA versus TA. Allereest zal uiteraard teruggeblikt worden op de uitspraken welke zijn gedaan op 19 oktober in Ronde 1 van The Battle. Wat is uitgekomen en wat ging mis? Daarna worden nieuwe Nederlandse kanshebbers en Neerlandse floppers gepresenteerd door de gladiatoren Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Geert-Jan Nikken (LeoMont). Schrijf in:

The Battle: FA versus TA!

 Tot vrijdag!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek